Baklava

15.09.2011, 14:30, dusan simko


Baklava- je výdatný, sladký koláč z lístkového cesta, ktoré je prekladané vlašskými, lieskovými alebo pistáciovými orieškami. Po dopečení sa celý plech zaleje sladkým cukrovým sirupom (pomer vody a cukru je 1:1, plus med). Koláč sa nechá poriadne nasiaknuť a až potom sa krája. Sirupom sa nešetrí, čo sa odzrkadlí na jej sladkosti a šťavnatosti. Baklava má rôzne názvy ako turban, sultán, ženský pupok, slávičie hniezdo,...

 

Vzhľad: 9/10
Vôňa: 7/10
Chuť: 7/10
Následky na žalúdok: žiadne

Cena: pohybuje sa od 4e do 10e za kilo

 


Celkový dojem: baklava dokáže pohladiť všetky zmysly, je veľmi výdatná, nenormálne sladká čiže úžasná na dobitie energie

 


Výsledná známka:yesyesyesyesyesyesyes  (8/10)

 
« Späť


Diskusia: "Baklava"
Dátum: Meno: Komentár:
16.09.2011, 08:32 Lenka mňaaaam
17.09.2011, 20:35 Jana a Dusan vysvetlenie
Pridať komentár | Zobraziť všetky komentáre

Language / Lingua / Lengua / Langue - choose language